1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Pomelo
  5. Citrus Gratin

Citrus Gratin

  • Mediterraan, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2005

Ingrediënten 4 personen


1,5dl zoete witte wijn(Monbasillac
75gr suiker
4 eigelen
1 grote zoete, roze pomelo
1 sinaasappel
1 bloedsinaasappel
2 dunne schijfjes verse gemberwortel
3 eetlepels Honing
1 borrelglas cointeau


Verder heb je nodig


Grill, 4 kleine ovenschaaltjes


Een fruitig fris toetje overdekt met schuimige sabayon en even gegrild....... Variatie op een recept dat ik lang geleden in een kookworkshop heb geleerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil het fruit dik zodat al het wit er af is en snijd ze in dunne plakjes. Vang tijdens het schillen en snijden zo veel mogelijk sap op.
Doe het fruit met het sap, de honing en de likeur in een goed afsluitbare schaal en laat gedurende een paar uur in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor.
Verdeel het fruit (zoonder de gemberwortel) over 4 kleine ovenschaaltjes.
Klop de eierdooiers met de suiker tot ze dik en schuimig zijn. Spatel de helft van de wijn erdoor. Verhit de rest van de wijn in een pannetje tot het kookt.
Meng het eiermengsel er beetje bij beetje door en blijf kloppen. Laat de saus niet koken!!!!!
Giet de saus over het fruit en zet de schaaltjes direct onder de grill voor 2 tot 3 minuten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Direct opdienen met een koud glas zoete witte wijn.
Eventueel garneren met een paar Kumquats in kruidige siroop



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top