1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Pomelo
  5. Pomelo Gratin

Pomelo Gratin

  • Mediterraan, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2005

Ingrediënten 4 personen


1,5dl zoete witte wijn(Monbasillac
75gr suiker
4 eigelen
2 grote zoete, roze pomelo's
3 eetlepels Honing
1 borrelglas cointeau


Verder heb je nodig


Grill, 4 kleine ovenschaaltjes


Een fruitig fris toetje overdekt met schuimige sabayon en even gegrild....... Ik heb heel lang geleden een oerversie van dit toetje geleerd tijdens een kerst-kookworkshop in de kookstudio van Marianne Stuyt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de pomelo's dik zodat al het wit er af is en snijd ze in dunne plakjes. Vang tijdens het schillen en snijden zo veel mogelijk sap op.
Doe het fruit met het sap 'met de honing en de likeur in een goed afsluitbare schaal en laat gedurende een paar uur in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor.
Verdeel het fruit over 4 kleine ovenschaaltjes.
Klop de eierdooiers met de suiker tot ze dik en schuimig zijn. Spatel de helft van de wijn erdoor. Verhit de rest van de wijn in een pannetje tot het kookt.
Meng het eiermengsel er beetje bij beetje door en blijf kloppen. Laat de saus niet koken!!!!!
Giet de saus over het fruit en zet de schaaltjes direct onder de grill voor 2 tot 3 minuten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Direct opdienen met een koud glas zoete witte wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top