GEGRATINEERDE TORTILLAS MET KIP
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 21-02-2005
ONS HELE GEZIN IS HIER GEK OP!!
Ingrediënten 4 personen
400 g kipfilet 1 grote ui 3 el maisolie 2 el tacokruiden (3 el jalapeno pepers)Voor kids minder toepassen, 1 vleestomaat 1 avocado 1 blikje jalapeno cheese dip 4 tortillas (uit een pak) 150 g geraspte komijnekaas 1/2 l zure room.Benodigdheden
1 oven.Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipfilet in stukjes. Pel en snipper de ui.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de stukjes kip, bestrooid met de tacokruiden, rondom bruin.
Bak de ui en de pepers ca. 5 min. mee. Neem de pan van het vuur.
Maak de tomaat schoon en snijd hem in stukjes.Halveer de avocado,verwijder pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Verdeel de kip, tomaat,avocado en de helft van de dipsaus over de tortillas. Rol ze op en leg ze, met de naad naar beneden, naast elkaar in een ovenschaal.
Verdeel de rest van de dipsaus en de geraspte komijnekaas erover.
Laat de tortillas in het midden van de oven in ca. 20 min. door en door heet en goudbruin worden. Neem het gerecht uit de oven en schep de room erop.
Serveertip
Lekker met ijsbergsla.
Laatste reacties
Ik heb dit recept al, en het is idd heerlijk! Bij ons staat het regelmatig op tafel. Groetjes, Dido
lekker meegenomen. Groetjes Paula
Hmmmmm, dat ziet er inderdaad errug lekker uit zeg. Ik ga het zeker maken. Groetjes van Jose