Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Zwitserse zuurkoolsalade

Zwitserse zuurkoolsalade

Door: reve51

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2005

Ingrediënten 4 personen


1 stevige, middelgrote witte koolzout4 teentjes knoflook2 laurierblaadjes
flinke hoeveelheid witte wijnazijn2 1/2 dl. druiven- of zonnebloemolie3 grote, zure
appels2 plakken belegen kaas, in vieren gesneden2 grote plakken achterham, doormidden
gesneden


Verder heb je nodig


Denk eraan: pas na een week is het goed doorgetrokken.


Zelfgemaakte zuurkool met knoflook, voor een andere smaak.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de buitenste bladen van de kool.Maak de resterende bladen los, verwijder de
dikke nerf, was ze en laat ze uitlekken.Snij de bladen in supperdunne reepjes.Breng
een grote pan met water aan de kook en laat de kool daar, van het vuur af, 5 minuten in
weken.Giet de kool af.Dep de kool droog of draai het droog in een slacentrifuge.

Bereidingswijze

Verdeel de kool, in dunne laagjes, in een hoge slaschaal of stenen pot.Druk elk laagje
goed aan, besprenkel met zout en strooi er een half teentje geperste knoflook over en een
stukje laurierblad.Druk weer aan en vorm een nieuw laagje.Druk de bovenste laag weer
heel stevig aan.Laat de azijn aan de kook komen en laat het dan afkoelen.Schenk het
over de kool tot de kool compleet bedekt is.Laat de kool marineren, eventueel, de eerste
2 dagen, met azijn bijvullen indien nodig.Schep de kool, na een week, in een vergiet en
laat het goed uitlekken.Meng zorgvuldig met de druiven- of zonnebloemolie.

Serveertip

Schil en ontpit de appels en snijd ze in 5 schijfjes.Schep de zuurkool op een platte
schaal en garneer met de schijven appel, afgewisseld met plakken ham en kaas.Lekker met
boerenbrood.Je kunt natuurlijk ook kant en klare zuurkool nemen en die 2 dagen marineren met de knoflook.Eet smakelijk !



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top