1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Gemarineerde kip uit Andalusie

Gemarineerde kip uit Andalusie

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2005

Ingrediënten 2 personen


4 kipbraadsticks of kipkarbonades (zonder bot) of kipmedaillons (AH) - zwarte peper - zout - sap van een sinaasappel - 2 eetlepels droge sherry - 1/2 eetlepel honing - 2 theelepels tijm - 2 theelepels oregano - 1/2 rode Spaanse peper - 2 teentjes knoflook -
1 eetlepel olijfolie - 5 zwarte olijven - 5 groene olijven - 1 eetlepel boter


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Gemarineerde kip uit Andalusie
Gemarineerde kip uit Andalusie

Deze overheerlijke kipstukjes hebben we met veel smaak gegeten. Het is een combinatie van verschillende recepten en dat viel erg goed uit. Dit gaan we zeker vaker eten ! Hou rekening met de marinadetijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de peper en verwijder de zaadlijsten en de pitjes. Snij de halve peper heel fijn. Snij de knoflook in dunne reepjes. Meng de olie, sinaasappelsap, honing, tijm, oregano, Spaanse peper, wat zwarte peper en wat grof gemalen zeezout door elkaar. Marineer de kip 4 uur (een nacht is natuurlijk nog lekkerder). Draai de kip af en toe.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kipstukjes met marinade in de ovenschaal. Leg de olijven bij de kip. Leg op elk stukje kip een klontje boter. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de kip in ongeveer 25-30 minuten gaar worden. Zijn het grote stukken neem er dan 10 minuten bij.

Serveertip

Lekker met mijn Spaanse-risotto-met-champignons-en-paprika



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top