Krokante schnitzels met ham-kaaskorstje uit de oven

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2005

Deze lekkere schnitzels krijgen hun krokante korstje in de oven. Je hoeft ze vooraf niet te bakken. Lekker en gemakkelijk dus!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 schnitzels - 1 wijnglas witte wijn of sherry (in plaats hiervan kan eventueel ook bouillon worden gebruikt)- 1 eetlepel zonnebloemolie - peper, zout - 2 flinke eetlepels paneermeel - 50 gram geraspte belegen kaas - 50 gram reepjes achterham - 1 afgestreken eetlepel mosterd - 2 eetlepels koffiemelk of room - 1 eetlepel boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Kruid de schnitzels met wat peper en zout. (Let op met het zout, want de ham en de kaas kunnen ook zout zijn). Giet de wijn en de olie door elkaar in de ovenschaal. Roer de paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes. mosterd en koffiemelk of room door elkaar. Het moet een smeuïge massa worden, dus eventueel nog wat koffiemelk of room toevoegen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de schnitzels in de schaal.Bedek de schnitzels aan een zijde met het ham-kaas-mengsel. Leg op elke schnitzel een klontje boter. Bak de schnitzels 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen en sla

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 30-08-2016

Heel veel succes met de schnitzels Dido. Graag gedaa. Groet, Petra

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 30-08-2016

Hier ga ik mijn gezin blij mee maken! Neem dit lekkers van je mee, bedankt voor het delen! Groetjes Dido

Fressnapf avatar
Fressnapf 08-05-2014

Deze net gegeten en van gesmuld met warme, kruidige, aardappelsalade en pittige Griekse boontjes, heerlijk! Mag zeker blijven. Grt. Alex ^O^

Fressnapf avatar
Fressnapf 02-05-2014

Ik bewaar dit Petra. Lijkt me lekker en is weer eens een keer een ander schnitzeltje. Grt. Alex ^O^

Harry66 avatar
Harry66 29-07-2013

Hallo Petra, vandaag gemaakt, iedereen heeft er van gesmuld, zeker voor herhaling vatbaar, bedankt, Harry

Harry66 avatar
Harry66 01-07-2013

Hallo Petra, ga het binnenkort proberen, ziet er goed uit! bedankt, Harry

mikoo avatar
mikoo 18-05-2013

Na alle lovende reacties moest ik het wel proberen. maar helaas, het is niet voor ons weggelegd. Wij vonden het vooral een erg zware (bijna snackbar) hap.

Hanny15 avatar
Hanny15 31-10-2012

Ik heb dit recept gisteren gemaakt en het was echt smullen! heerlijk dit ga ik vaker maken.

jeanne1964 avatar
jeanne1964 24-10-2012

hallo, wat een heerlijk recept zeg, we hebben gesmuld hoor. bedankt

willem37 avatar
willem37 23-10-2012

Hoi Petra, dit moet wel lekker zijn met zoveel positieve reacties. Heb je recept meegenomen. Groetjes Willem.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten