Stroopwafelparfait
- Internationaal, Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 20-02-2005
Heerlijk nagerecht!
Ingrediënten 4 personen
. 250 ml slagroom? 100 g fijne kristalsuiker
? 250 ml milde yoghurt
? 12 kleine stroopwafeltjes
? 1/2 theelepel kaneel (+ extra om te bestrooien)
Benodigdheden
. plasticfolie? bakpapier
? diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
Voorbereiding
In kom slagroom stijfkloppen. Suiker en yoghurt erdoor kloppen. Van stroopwafels 4 exemplaren apart houden, rest in kleine stukjes snijden en samen met kaneel door yoghurtmengsel scheppen. Diepvriesvorm bekleden met plasticfolie. Yoghurtmengsel in vorm scheppen, met plasticfolie of deksel afdekken en in diepvriezer minimaal 6 uur laten bevriezen.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 ?C. Parfait ca. 10 min. voor serveren uit vriezer nemen. Rest van stroopwafeltjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en 2-3 min. in oven warm laten worden (of stroopwafeltjes in broodrooster kort verwarmen). Parfait uit vorm nemen en in plakken snijden. Plakken over vier borden verdelen. Wafeltjes op parfait leggen. Parfait bestrooien met beetje kaneel.
Laatste reacties
Hoi Heleen, Ik neem dit recept graag van je mee. Lijkt me heerlijk. Ga ik zeker maken. Je hoort ervan. Groet, Petra
Ik bespaar me de moeite om het zelf in te voeren dus neem hem mee,bedankt en de gr.Anne-Mieke
zag dit recept staan in de Allerhande van deze maand, heb m gister gemaakt en echt een superaanrader