Stroopwafelparfait

  • Internationaal, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-02-2005

Heerlijk nagerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
. 250 ml slagroom
? 100 g fijne kristalsuiker
? 250 ml milde yoghurt
? 12 kleine stroopwafeltjes
? 1/2 theelepel kaneel (+ extra om te bestrooien)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
. plasticfolie
? bakpapier
? diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

Voorbereiding

In kom slagroom stijfkloppen. Suiker en yoghurt erdoor kloppen. Van stroopwafels 4 exemplaren apart houden, rest in kleine stukjes snijden en samen met kaneel door yoghurtmengsel scheppen. Diepvriesvorm bekleden met plasticfolie. Yoghurtmengsel in vorm scheppen, met plasticfolie of deksel afdekken en in diepvriezer minimaal 6 uur laten bevriezen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 ?C. Parfait ca. 10 min. voor serveren uit vriezer nemen. Rest van stroopwafeltjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en 2-3 min. in oven warm laten worden (of stroopwafeltjes in broodrooster kort verwarmen). Parfait uit vorm nemen en in plakken snijden. Plakken over vier borden verdelen. Wafeltjes op parfait leggen. Parfait bestrooien met beetje kaneel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 18-11-2010

Hoi Heleen, Ik neem dit recept graag van je mee. Lijkt me heerlijk. Ga ik zeker maken. Je hoort ervan. Groet, Petra

chutneyzusje avatar
chutneyzusje 01-03-2005

Ik bespaar me de moeite om het zelf in te voeren dus neem hem mee,bedankt en de gr.Anne-Mieke

sbeckmann avatar
sbeckmann 20-02-2005

zag dit recept staan in de Allerhande van deze maand, heb m gister gemaakt en echt een superaanrader

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten