1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Stroopwafels
  6. Stroopwafelparfait

Stroopwafelparfait

  • Internationaal, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-02-2005

Heerlijk nagerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


. 250 ml slagroom
? 100 g fijne kristalsuiker
? 250 ml milde yoghurt
? 12 kleine stroopwafeltjes
? 1/2 theelepel kaneel (+ extra om te bestrooien)


Verder heb je nodig


. plasticfolie
? bakpapier
? diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

Voorbereiding

In kom slagroom stijfkloppen. Suiker en yoghurt erdoor kloppen. Van stroopwafels 4 exemplaren apart houden, rest in kleine stukjes snijden en samen met kaneel door yoghurtmengsel scheppen. Diepvriesvorm bekleden met plasticfolie. Yoghurtmengsel in vorm scheppen, met plasticfolie of deksel afdekken en in diepvriezer minimaal 6 uur laten bevriezen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 ?C. Parfait ca. 10 min. voor serveren uit vriezer nemen. Rest van stroopwafeltjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en 2-3 min. in oven warm laten worden (of stroopwafeltjes in broodrooster kort verwarmen). Parfait uit vorm nemen en in plakken snijden. Plakken over vier borden verdelen. Wafeltjes op parfait leggen. Parfait bestrooien met beetje kaneel.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top