Hachee van zuurvlees

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500g doorregen runderlappen, 150ml witte wijnazijn, zout, peper, 2 kruidnagels, 2 uien, 50g boter, 2 eetlepels bloem, 2 a 3 eetlepels appelstroop, 1 dikke plak ontbijtkoek, 1 pak aardappelpuree, 100g geraspte jong belegen kaas.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij 500g doorregen runderlappen in stukken van ca. 2 x 2cm en schenk er 150ml witte wijnazijn en 250ml water over. Bestrooi met zout en peper en voeg 2 kruidnagels toe. Laat het vlees afgedekt 1 nacht staan. Haal het vlees uit de marinade, dep het droog en bewaar de helft van de marinade. Pel 2 uien en snij ze in parten. Verhit 50g boter in een braadpan en bak de ui ca. 3 minuten. Voeg het vlees aan de ui toe, strooi er 2 eetlepels bloem over en bak het vlees al omscheppend aan. Voeg 2 a 3 eetlepels appelstroop, 1 dikke plak ontbijtkoek en de helft van de marinade toe en laat dit afgedekt ca. 2 uur stoven. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 240?C (hetelucht 220?C). Maak intussen van 1 pak aardappelpuree (voor 4 personen) de aardappelpuree, schep de hachee in een ovenschaal en dek het af met de puree. Bestrooi de puree met 100g geraspte jong belegen kaas en laat deze in de oven in ca. 15 minuten gratineren.

Serveertip

Lekker met rodekool en appel.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jacoba_b avatar
jacoba_b

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten