Tapas van Zalm met Cabralas (blauwe schimmelkaas)

  • Spaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2005

De combinatie van de verse zalm samen met deze kaas is gewoon geweldig!!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
  • 8 zalmfilets van 60 gr.

  • 150 gr Cabrales (blauwe kaas), in stukjes

  • olijfolie

  • zout en peper

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de grill voor.

Bereidingswijze

  • Rol de zalmfilets op en omwikkel ze zodanig met aluminiumfolie, dat de platte boven- en onderkant blijven.

  • Verhit de bakplaat en smeer zowel de hete plaat als de zalm in met olie.

  • Rooster de vis twee keer 1 minuut op elke kant.

  • Strooi de Cabrales over en gratineer 2-3 minuten onder de grill. Verwijder dan het aluminium folie.

  • Leg de zal op een bord en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Serveertip

Serveer lekker met boerenbrood en een goed glas Asturiaanse Sircra (cider)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten