1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Zalm
  5. Tapas van Zalm met Cabralas (blauwe schimmelkaas)

Tapas van Zalm met Cabralas (blauwe schimmelkaas)

Door: marianneoud

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2005

Ingrediënten 8 personen


8 zalmfilets van 60 gr.
150 gr Cabrales (blauwe kaas), in stukjes
olijfolie
zout en peper



De combinatie van de verse zalm samen met deze kaas is gewoon geweldig!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de grill voor.

Bereidingswijze

Rol de zalmfilets op en omwikkel ze zodanig met aluminiumfolie, dat de platte boven- en onderkant blijven.
Verhit de bakplaat en smeer zowel de hete plaat als de zalm in met olie.
Rooster de vis twee keer 1 minuut op elke kant.
Strooi de Cabrales over en gratineer 2-3 minuten onder de grill. Verwijder dan het aluminium folie.
Leg de zal op een bord en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Serveertip

Serveer lekker met boerenbrood en een goed glas Asturiaanse Sircra (cider)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top