pastinaak met aardappel gratin
- Biologisch, Vegetarisch
- 30-60 min.
Heerlijk vegetarisch ovengerecht met pittige pecorinokaas en noten....
Ingrediënten 2 personen
- aardappelen voor 2 personen- 2 grote pastinaken
- 200 gram grof gehakte walnoten
- 150 gram pittige pecorino kaas
- 1 ei
- bekertje creme fraiche
- Peper en zout
- Beetje bieslook
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1893,83 kcal |
Koolhydraten | 139,59 g |
Eiwitten | 54,69 g |
Vetten | 116,86 g |
Benodigdheden
grote springvorm
de rasp van de keukenmachine
Voorbereiding
- Schil de aardappelen en rasp deze met de keukenmachine grof
- Schil de pastinaken en rasp deze grof
- Snij de pecorinokaas in kleine stukjes
Bereidingswijze
- Meng de aardappelen met de pastinaak en ongeveer 2/3 van de walnoten en ongeveer 100 gram pecorinokaas.
- Verdeel de aardappelen met pastinaak en etc. over de springvorm.
- Klop het ei los met de creme fraiche.
- Breng op smaak met de peper, zout en bieslook.
- Giet het ei over de aardappelen.
- Meng het overgebleven deel van de pecorinokaas met de achtergehouden walnoten.
- Strooi dit over de aardappelen.
- Bak de aardappelgratin in 50 minuten op 200 graden gaar.
- Mocht de bovenkant nog niet bruin zijn, zet de oven de laatste paar minuten op de grillstand voor een bruin korstje.
Serveertip
Eet smakelijk!