pastinaak met aardappel gratin

  • Biologisch, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2005

Heerlijk vegetarisch ovengerecht met pittige pecorinokaas en noten....

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- aardappelen voor 2 personen

- 2 grote pastinaken

- 200 gram grof gehakte walnoten

- 150 gram pittige pecorino kaas

- 1 ei

- bekertje creme fraiche

- Peper en zout

- Beetje bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote springvorm

de rasp van de keukenmachine

Voorbereiding

- Schil de aardappelen en rasp deze met de keukenmachine grof

- Schil de pastinaken en rasp deze grof

- Snij de pecorinokaas in kleine stukjes

Bereidingswijze

- Meng de aardappelen met de pastinaak en ongeveer 2/3 van de walnoten en ongeveer 100 gram pecorinokaas.

- Verdeel de aardappelen met pastinaak en etc. over de springvorm.

- Klop het ei los met de creme fraiche.

- Breng op smaak met de peper, zout en bieslook.

- Giet het ei over de aardappelen.

- Meng het overgebleven deel van de pecorinokaas met de achtergehouden walnoten.

- Strooi dit over de aardappelen.

- Bak de aardappelgratin in 50 minuten op 200 graden gaar.

- Mocht de bovenkant nog niet bruin zijn, zet de oven de laatste paar minuten op de grillstand voor een bruin korstje.

Serveertip

Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pris22 avatar
pris22 15-03-2006

hoi,lijkt me supersmaakvol,neem ik graag mee,BEDANKT!!! Priscilla

mimi_h avatar
mimi_h 26-04-2005

Ik ben gek op pastinaak. In Engeland at ik het heel veel. Hier is het moeilijk verkrijgbaar, maar gelukkig zit het af en toe in mijn groentetas van Udea. Dit lijkt me een leuk recept met pastinaak, dus ik neem 'm mee. Bedankt!

megavega avatar
megavega 20-02-2005

Klinkt lekker. Ik neem 'm mee!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten