pastinaak met aardappel gratin

  • Biologisch, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • pastinaak met aardappel gratin

    Pastinaak met aardappel gratin

    Pastinaak met aardappel gratin

Heerlijk vegetarisch ovengerecht met pittige pecorinokaas en noten....

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- aardappelen voor 2 personen

- 2 grote pastinaken

- 200 gram grof gehakte walnoten

- 150 gram pittige pecorino kaas

- 1 ei

- bekertje creme fraiche

- Peper en zout

- Beetje bieslook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1893,83 kcal
Koolhydraten 139,59 g
Eiwitten 54,69 g
Vetten 116,86 g
Benodigdheden

grote springvorm

de rasp van de keukenmachine

Voorbereiding

- Schil de aardappelen en rasp deze met de keukenmachine grof

- Schil de pastinaken en rasp deze grof

- Snij de pecorinokaas in kleine stukjes

Bereidingswijze

- Meng de aardappelen met de pastinaak en ongeveer 2/3 van de walnoten en ongeveer 100 gram pecorinokaas.

- Verdeel de aardappelen met pastinaak en etc. over de springvorm.

- Klop het ei los met de creme fraiche.

- Breng op smaak met de peper, zout en bieslook.

- Giet het ei over de aardappelen.

- Meng het overgebleven deel van de pecorinokaas met de achtergehouden walnoten.

- Strooi dit over de aardappelen.

- Bak de aardappelgratin in 50 minuten op 200 graden gaar.

- Mocht de bovenkant nog niet bruin zijn, zet de oven de laatste paar minuten op de grillstand voor een bruin korstje.

Serveertip

Eet smakelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

joke74 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten