1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. pastinaak met aardappel gratin

pastinaak met aardappel gratin

Door: joke74

  • Biologisch, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2005

Ingrediënten 2 personen


- aardappelen voor 2 personen
- 2 grote pastinaken
- 200 gram grof gehakte walnoten
- 150 gram pittige pecorino kaas
- 1 ei
- bekertje creme fraiche
- Peper en zout
- Beetje bieslook


Verder heb je nodig


Grote springvorm
de rasp van de keukenmachine

pastinaak met aardappel gratin
pastinaak met aardappel gratin

Heerlijk vegetarisch ovengerecht met pittige pecorinokaas en noten....

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Schil de aardappelen en rasp deze met de keukenmachine grof
- Schil de pastinaken en rasp deze grof
- Snij de pecorinokaas in kleine stukjes

Bereidingswijze

- Meng de aardappelen met de pastinaak en ongeveer 2/3 van de walnoten en ongeveer 100 gram pecorinokaas.
- Verdeel de aardappelen met pastinaak en etc. over de springvorm.
- Klop het ei los met de creme fraiche.
- Breng op smaak met de peper, zout en bieslook.
- Giet het ei over de aardappelen.
- Meng het overgebleven deel van de pecorinokaas met de achtergehouden walnoten.
- Strooi dit over de aardappelen.
- Bak de aardappelgratin in 50 minuten op 200 graden gaar.
- Mocht de bovenkant nog niet bruin zijn, zet de oven de laatste paar minuten op de grillstand voor een bruin korstje.

Serveertip

Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top