1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Arabische vleespastei met aardappelpuree

Arabische vleespastei met aardappelpuree

Door: ingridsaida

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2005

Ingrediënten


1,3 kilo bloemige aardappelen; zout; 100 gram boter, in stukjes; 200 ml. melk;VOOR DE VULLING: 2 uien,fijngesneden; 4 eetlepels zonnebloemolie; 1 kilo lams- of rundergehakt; zout en zwarte peper; 1 1/2 theelepel kaneel; 1/2 theelepel gemalen piment; 100 gram pijnboompitten; 3 eetlepels rozijnen


Verder heb je nodig


Kookpan, koekenpan, bakblik


Het Arabische equivalent van "Filosoof"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout gaar. Laat ze uitlekken en doe ze terug in de pan. Prak ze fijn en roer er boter en melk door. Breng het met zout en peper op smaak en roer alles goed door.
Voor de vulling de uien onder af en toe roeren in de olie goudgeel fruiten. Een grote hoeveelheid uien kun je beter eerst bij lage temperatuur en met het deksel op de pan laten sudderen tot ze zacht zijn en ze daarna zonder deksel laten bruinen.Voeg gehakt, zout,peper,kaneel en piment toe en bak het gehakt in een minuut of 10 rul.
Verhit de pijnboompitten in ongeveer 1/2 eetlepel olie in een koekenpan. Schud de pan om ze rondom bruin te bakken, roer ze dan door het gehaktmengsel. Roer vervolgens de rozijnen er door.

Bereidingswijze

Spreid de vulling uit over de bodem van een bakblik en leg daarop een laag aardappelpuree. Druk dit aan om de taart af te vlakken en bak hem 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C (gasstand6) tot de bovenkant goudbruin is.

Serveertip

Dien op met verschillende salades er bij



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top