Rijst met kip en kerrie
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekker rijstgerecht met een Oosters tintje.
Ingrediënten 4 recipe.people
Een kopje rijst per persoon1 zakje kerriesaus (Knorr)
1 zakje marinademix (Conimex)
1 pond kipfilet
2 grote uien
1 paprika
2 preien
1 bouillonblokje
wat olie
peper, zout
kerriepoeder naar smaak
1 bakje champignons
Benodigdheden
wokVoorbereiding
Alle ingredienten klein snijden.
Bereidingswijze
De kipfilet in dobbelsteentjes snijden en marineren. Olie verhitten en hierin het vlees bruin en gaar bakken. Uit de pan nemen en even apart houden. In de overgebleven olie de gesnipperde ui fruiten. De paprika kleinsnijden en meebakken. De champignons kleinsnijden en ook meebakken. De gewassen en in dunne ringen gesneden prei toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. De aangemaakt saus erdoor roeren. Het geheel aan de kook brengen en het vuur temperen als het kookt. Dit alles ca. 10 minuten stoven. Het vlees en de gekookte rijst erbij doen. Op smaak brengen met zout, peper en kerriepoeder.
Serveertip
Serveren met kroepoek.