Rijst met kip en kerrie

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Lekker rijstgerecht met een Oosters tintje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Een kopje rijst per persoon
1 zakje kerriesaus (Knorr)
1 zakje marinademix (Conimex)
1 pond kipfilet
2 grote uien
1 paprika
2 preien
1 bouillonblokje
wat olie
peper, zout
kerriepoeder naar smaak
1 bakje champignons
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Alle ingredienten klein snijden.

Bereidingswijze

De kipfilet in dobbelsteentjes snijden en marineren. Olie verhitten en hierin het vlees bruin en gaar bakken. Uit de pan nemen en even apart houden. In de overgebleven olie de gesnipperde ui fruiten. De paprika kleinsnijden en meebakken. De champignons kleinsnijden en ook meebakken. De gewassen en in dunne ringen gesneden prei toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. De aangemaakt saus erdoor roeren. Het geheel aan de kook brengen en het vuur temperen als het kookt. Dit alles ca. 10 minuten stoven. Het vlees en de gekookte rijst erbij doen. Op smaak brengen met zout, peper en kerriepoeder.

Serveertip

Serveren met kroepoek.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wokmesjok avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten