Spinaziequiche
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit was het recept van Claudiaprinsesopdeerwt.Ze heeft haar recept verwijderd,dus zet ik deze er weer even op.Vond 'm zalig.
Ingrediënten
*3-4 plakjes bladerdeeg *(bijna een heel)pak deelblokjes spinazie *1/2 bakje roomkaas met kruiden *1 ui *4 plakken rauwe ham *100 gr brie *3 eieren *scheutje slagroom *3 teentjes knoflook *geraspte kaas *zout en peperVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1983,74 kcal |
Koolhydraten | 64,67 g |
Eiwitten | 123,78 g |
Vetten | 134,07 g |
Benodigdheden
*springvorm 20 cm *kwastje *boter *vergiet/zeef
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 225 gr.Laat de spinazie ontdooien en uitlekken in een vergiet.Druk,als het ontdooit is,met een lepel al het vocht eruit.Vet de springvorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg.Snipper de ui en snij de brie in plakjes.
Bereidingswijze
Bak de ham in een beetje olijfolie heel even knapperig.Haal de ham uit de pan en laat uitlekken.Bak de ui in het braadvet glazig.Voeg de spinazie, roomkaas, knoflook en zout en peper toe.Even doorwarmen.Klop ondertussen de eieren los met de room.Haal de pan van het vuur en roer de eieren erdoor.Laat afkoelen.Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk glad.Leg de plakken ham erop.Verdeel de plakjes brie erover en schep de rest van het spinaziemengsel erop.Strooi er de geraspte kaas over.Zet ongeveer 25 min in de oven.
Serveertip
Dit was precies het recept zoals Claudia het had beschreven.Ik heb zelf 6 pl bladerdeeg gebruikt,1 ons rauwe ham en een quichevorm.Bladerdeeg een beetje uitrollen en overlappend in de ingevette quichevorm leggen.De ham heb ik in reepjes gesneden,de helft door het spinaziemengsel geroerd en de rest over de brie.