1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bruine bonensoep
  5. Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Door: wilma_hoeve

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-02-2005

Geurige bonensoep: een heerlijke traktatie op een winterse dag. (Bron: Libelle 7-2005)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 8 personen


1 grote ui, fijngesneden * 400 g knolselderij, in stukjes * 200 g wortel, in blokjes * 200 g aardappel, in blokjes * 2 preien, in dunne ringen * 50 g boter * 2 eetl. tomatenpuree * 1,5 liter vleesbouillon * 2 theel. tijmblaadjes * 2 blaadjes laurier * 500 gehakt half om half * 1-2 eetl. paneermeel * zout * peper * 2 blikken (a 1 ltr.) bruine bonen * 4-5 eetl. fijngesneden kruiden (peterselie, selderij)


Verder heb je nodig


Zeer grote soeppan


Bereidingswijze

Bak ui, selderij, wortel, aardappel en prei circa 8 min. op zacht vuur in de boter. Roer daarna de tomatenpuree erdoor en bak dit 2 min. mee. Voeg de bouillon, tijm en laurier toe en breng alles aan de kook. Laat de soep circa 20 min. zachtjes koken. Meng het gehakt met paneermeel en wat zout en peper. Draai hiervan kleine balletjes. Pureer 1 blik bruine bonen samen met het vocht in de keukenmachine en roer dit samen met de bonen uit het tweede blik en de gehaktballetjes door de soep. Laat de soep nog ca. 20 min. koken en breng op smaak met zout, peper en kruiden.

Serveertip

Lekker met donker brood en echte roomboter.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_hoeve
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top