1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stroopwafel Parfait

Stroopwafel Parfait

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-02-2005

Ingrediënten 4 personen


250ml slagroom
100gr. fijne kristalsuiker
250ml. milde yoghurt
12 kleine stroopwafeltjes
1/2 tl. kaneel + extra om te bestrooien


Verder heb je nodig


Rechthoekig diepvriesbakje
plastic folie
bakpapier


Stroopwafelparfait

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In kom slagroom stijfkloppen. Suiker en yoghurt erdoor kloppen.
Van stroopwafels 4 exemplaren apart houden, de rest in kleine stukjes snijden en samen met kaneel door yughurt mengsel scheppen.
Diepvriesvorm bekleden met plastic folie. Yoghurtmengsel in vorm scheppen, met plastic folie of deksel afdekken en in diepvriezer minimaal 6 uur laten bevriezen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175graden. Parfait ca. 10min. voor serveren uit vriezer nemen. Rest van stroopwafeltjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en 2-3 minuten in oven warm laten worden. Parfait uit vorm nemen en in plakken snijden. Plakken over 4 borden verdelen. Wafeltjes op parfait leggen, en bestrooien met beetje kaneel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stuba


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stuba
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top