Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2005
  • Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

  • Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

  • Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

  • Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

  • Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

  • Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

  • Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

  • Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

  • Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

    Broccoli met kip, aardappeltjes en kippenragout

In 2005
Ik had Broccoli, kipfilet, voorgekookte aardappeltjes en 1 blik kippenragout en geraspte oude kaas in huis en eigenlijk moest "het op" zo is dit recept ontstaan. Het was heerlijk! Ik ben niet zo voor 1.2.3. voedsel maar als de nood aan de man is... dan is dit handig! Bovendien de Broccoli is natuurlijk vers (en gezond).

In 2014
Het is nu 03.10.2014  en op 19-02-2005 maakte ik het voor het eerst en dit keer heb ik er fotos van gemaakt. 
Een paar weken geleden had ik het heel druk had en toen maakte ik weer eens dit recept. Het is net iets anders omdat het nu eenmaal een recept is wat veranderd kan worden.  ;) 
Ik had aardappelpuree over van de vorige avond, broccoli  lag vers in de groentela, blik kippenragout in de voorraadkast, geraspte kaas, stukje kipfilet plus aangebroken bekertje creme fraiche in de koelkast. Gewoon een gemaksschotel  gemaakt die van pas komt voor restjes verwerken en nog lekker is ook. 

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2005
400 - 500 g broccoli,  400 g kipfilet,
1 pak voorgekookte aardappelschijfjes, 1 blik kippenragout, (of eventueel andere ragout die je in huis hebt) Kerrie naar smaak. Wat geraspte kaas.

2014
Struikje broccoli.
Blik kippenragout.
Kipfilet.
Geraspte kaas.
Wat creme fraiche
Aardappelpuree (zelfgemaakt maar als nood aan de man is desnoods uit een pakje) 

 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven.  Ovenschaal.  koekenpan. Pan.   

Bereidingswijze

2005
Doe de stukjes kipfilet en de stukjes broccoli in een ovenschaal. Giet de ragout eroverheen. Strooi er wat kerrie en de geraspte kaas overheen en schuif het in de oven voor ongeveer 20 minuten. Bak terwijl dit in de oven staat de aardappelschijfjes

  2014
1. Terwijl de oven op temperatuur moest komen  (180 graden)  de kipstukjes eventjes voorbakken. 
2. Broccoli in de pan, kook erover voor een paar minuutjes.
3. Ragout in de pan en de creme fraiche plus kipstukjes erbij, goed door elkaar roeren. 
4. Koude aardappelpuree onder in de ovenschaal. 
5. Broccoli erover.
6. Ragout vermengd met kip en creme fraiche erover verdelen. 
7. Geraspte kaas erover.
8 In de oven voor ongeveer 20 minuten. 
9. Ondertussen lekkere komkommersalade gemaakt, klaar. 

Serveertip

Eventueel een frisse komkommersalade of welke salade je ook lekker vindt.
Neem eens bloemkool, spinazie of andere groenten,
Wil je het eens zonder vlees neem dan bvb champignon ragout. Ik heb dit recept al in zoveel variaties gemaakt gewoon met wat ik in huis had of met restjes van de vorige avond en komt altijd van pas op een hele drukke dag. 

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 04-10-2014

de zonder vlees variant word het, bedankt Louise

jchulskerprenen avatar
jchulskerprenen 04-06-2013

heerlijk bedank.joke.

HappyDeez avatar
HappyDeez 04-06-2013

HappyDeez Vanavond gaan we het voor de derde keer eten. Op speciaal verzoek van mijn dochter.

maluuc avatar
maluuc 01-06-2013

Heerlijk! Bedankt. Ook lekker met gekookte rijst erdoor.

HappyDeez74 avatar
HappyDeez74 11-03-2013

Deze al 2x gemaakt en erg succesvol in ons gezin. We zullen het vast nog veel vaker eten. Bedankt!

ruthbrock avatar
ruthbrock 25-11-2012

Hoi Louise. Altijd als wij een feestje hebben, zoals gisteravond, halen wij altijd wat te eten. Zijn we snel klaar. Maar gisteren dacht ik in een keer aan dit recept wat ik van jou favo gezet had. Nou, wat mij betreft mag je vaker 1.2.3. voedsel receptjes op je pagina zetten. Razend snel klaar wat de voorbereiding betreft en erg smakelijk. Voor herhaling vatbaar. THKS voor dit lekkere recept. (p.s.: het feest was erg leuk en het is heel laat geworden!). liefs ruth

Elsje1234 avatar
Elsje1234 05-09-2012

Had hem al een tijdje geleden meegenomen maar ga het vanavond eens uitproberen. Was van plan om de aardappeltjes ook nog bovenop in de schaal te leggen en daar de kaas bovenop? ben benieuwd...

Kookmama1 avatar
Kookmama1 05-05-2012

Van de week voor het eerst gemaakt; HEERLIJK! bedankt! Groetjes, Marlijn

moniquek1 avatar
moniquek1 10-03-2012

zag je recept van broccoli en moet wel erg lekker zijn als het al zo vaak bekeken is leuk idee om eens bij me moeder te maken groetjes monique

Danielle_Lamers avatar
Danielle_Lamers 09-03-2012

Het staat op dit moment in de oven, ben erg benieuwd! Probeer het met macaroni vanavond! :) Groetjes, Danielle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten