Risotto met venkel en gerookte zalm

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2005

De venkel in de risotto combineert mooi met de gerookte zalm. Dit is een van mijn favorieten!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 400 gram risotto rijst
- olijfolie
- 1 ui, gehakt
- 1 teen knoflook uit de pers
- 2 stengels bleekselderij, gehakt
- 1 knolletje venkel, gehakt
- de toppen (het groen) van de venkel, gehakt
- 2 wijnglazen vermouth (Noilly Prat heeft mijn voorkeur)
- 1 liter tuinkruiden of groente bouillon
- 200 gram gerookte zalm
- room
- roomboter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snipper/hak al de groenten, zalm in reepjes snijden, bouillon tegen de kook aan brengen

Bereidingswijze

Verwarm olie en een klontje roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe. Laat 5 minuutjes fruiten. Doe dan de rijst erbij en bak het ongeveer 1 minuut mee, tot de rijst "glazig" is. Schenk de vermouth erover en laat de alcohol verdampen, als de rijst al het vocht heeft opgenomen doe je een soeplepel bouillon erbij, weer laten opnemen voordat je de volgende toevoegt. Bij de tweede soeplepel bouillon de venkel toevoegen. Na 15 tot 20 minuten de rijst proeven of deze al gaar (al dente) is. Daarna op smaak brengen met zout en vers gemalen zwarte peper. Een paar scheutjes room en 5 klontjes boter er door roeren. Even laten staan, en dan de zalm en de gehakte venkeltoppen erover. Heerlijk!

Laatste reacties

Iris0303 avatar
Iris0303 22-06-2011

De combinatie van smaken was erg goed. Ik heb de risotto en de venkel nog wel wat langer laten doorkoken, met iets meer bouillon en vermouth (kwartiertje, twintig minuten), maar toen was het ook echt heerlijk! Dank je wel!

Gerdine83 avatar
Gerdine83 07-12-2010

Heel lekker, net gegeten. Had ook geen selderij maar met een beetje prei, peterselie en bieslook ook heel lekker!

gmverwoerd avatar
gmverwoerd 31-10-2010

Heb het gisteravond gemaakt, heerlijk, dus gelijk aan mijn kookboek toegevoegd!! Ik had overigens geen selderij in huis maar smaakte toch prima.

defrens avatar
defrens 18-07-2010

Heb het vandaag gemaakt en vond het helaas niet lekker. Venkel was niet gaar en de combinatie met zalm vond ik niet geslaagd.

menge161 avatar
menge161 13-03-2005

..en het was inderdaad heerlijk! Ik heb er nog wat fijn geraspte Pecorino aan toegevoegd en ik heb nog wat Pecorinoschaafsel en bieslook ter garnering gebruikt.

menge161 avatar
menge161 12-03-2005

Dat lijkt mij ook heerlijk! Ik ga het vanavond maken. Ik laat je weten hoe het was!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten