Andijvie Ovenschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2005
  • Andijvie Ovenschotel

    Andijvie Ovenschotel

    Andijvie Ovenschotel

  • Andijvie Ovenschotel

    Andijvie Ovenschotel

    Andijvie Ovenschotel

  • Andijvie Ovenschotel

    Andijvie Ovenschotel

    Andijvie Ovenschotel

  • Andijvie Ovenschotel

    Andijvie Ovenschotel

    Andijvie Ovenschotel

  • Andijvie Ovenschotel

    Andijvie Ovenschotel

    Andijvie Ovenschotel

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram andijvie, gesneden
500 gram runder gehakt, gekruid
1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine)
ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden
2 bakjes magere spekjes
1 groot bakje creme fraiche
3 teentjes knoflook, geperst
4 eieren
250 gr gram kaas (parmezaan of belegen)liefst verse
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal invetten

Bereidingswijze

Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een Koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen.
Roer de creme fraiche met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het creme fraiche mengsel erdoor.
Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 40 minuten in de oven.

Serveertip

WAAAAAAAAAAAAU hier mag best een lekker glaasje wijn bij!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

DennisKooktGraag avatar
DennisKooktGraag 22-11-2020

En ook deze ga ik deze week maken. Is dus ook mee genomen!

truus2punt0 avatar
truus2punt0 20-10-2020

Hij staat in de oven hoor! Ik weet alleen niet op hoeveel graden want dat staat er niet bij, dus ik heb hem maar op 200 graden gezet. Misschien is 40 minuten dan wel te lang. We zullen het zien! Oh ik zie het al staan, in het filmpje; 225 graden :-)

meeuw405 avatar
meeuw405 29-09-2020

Hallo, ik was op zoek naar iets lekkers en gevonden. Ook maar in een kookboek gezet. Smulgroet Els

ArualB avatar
ArualB 11-10-2019

Han, ik gebruik er ook minder vlees in. 300g gehakt en ik ik neem biologische spekreepjes, daar zit 150 gr in. Vind ik meer dan genoeg. En hij is zeker lekker, smakelijk eten!

Han_Henderikse avatar
Han_Henderikse 10-10-2019

dat moest natuurlijk 250-300gr zijn

Han_Henderikse avatar
Han_Henderikse 10-10-2019

Beetje veel vlees misschien, iets minder gehakt 25-3000gr? ik ga het proberen in ieder geval want het klinkt erg lekker!

Snotneus1 avatar
Snotneus1 26-11-2018

Ik kan niet koken maar wil straks dit recept maken maar ik mis het e.e.a. Hoeveel ml crème fraiche, welke maat eieren, en hoe lang 'even' is, welke maat ovenschaal etc. daar kom ik misschien wel uit maar hoe heet moet de oven? :)

willemina72 avatar
willemina72 01-02-2018

Smaakte heerlijk, wel nog 1 klein maggi blokje toegevoegd en geen zout extra. De andijvie ook nog even uit laten lekken na dat het gemengd is met het gehakt anders was het erg vochtig. Zeker voor herhaling vatbaar.

tijgers1 avatar
tijgers1 04-11-2017

Was heerlijk ,dank je wel 😁

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-09-2017

Super lekker. Gisteren gemaakt en we hebben gesmuld

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten