1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. peking eend met flensjes

peking eend met flensjes

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-02-2005

Ingrediënten 4 personen


Ingredienten:
1 eend, (ca. 1,8 kg)

Voor de marinade:
3 el honing - ca. 150 ml sherry - 1 el zout - 1/2 tl geraspte gember

Voor de pannekoeken:
300 g tarwemeel - zout - 1/4 l kokend water - 1-2 el sesamolie

Bovendien:
hoisinsaus - sojasaus en pruimensaus - chutneys (pot) naar smaak - in reepjes gesneden lente-uitjes en komkommer



Pekingeend met flensjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Handen wassen de eend een paar seconden in een grote pan met kokend water, waaraan een weinig zout is toegevoegd, leggen. Uit de pan nemen, droogdeppen en een nacht lang ophangen
om te drogen.

De volgende ochtend honing, sherry, zout en gember door elkaar roeren. De eend van binnen en buiten gelijkmatig met de marinade bestrijken. Minstens vijf uur laten intrekken.

Bereidingswijze

1. De oven voorverwarmen op 200 ?C. De eend op het rooster leggen en dat in het midden van de oven schuiven boven de braadslee. De eend 1 1/2 tot 2 uur braden en daarbij regelmatig inprikken met een houten prikker
en bedruipen met het vocht uit de braadslee. Eventueel wat water toevoegen.
2. Intussen het meel zeven in een kom, water en zout toevoegen en hiervan een soepel deeg kneden. Het deeg ongeveer 10 minuten kneden. Van het deeg een ronde bal vormen en die minstens l/2 uur laten rusten.

3. Het deeg nogmaals goed doorkneden van het deeg een rol vormen met een doorsnede van 5 cm en er 1 cm dikke plakken vanaf snijden.

4. Elk deegplakje met sesamolie bestrijken en een tweede plakje erop leggen. De dubbele deegplakjes net zo lang van uit het midden uitrollen, tot ze een diameter van ongeveer 15 cm hebben.

5. Een koekepan met anti-aanbaklaag verhitten en de deeglapjes hierin aan weerskanten bakken. De pan hierbij voortdurend heen en weer schudden. Wanneer de pannekoeken lichtbruine vlekken hebben, zijn ze klaar.
6. Het vel van de eend verwijderen en ruitvormig uitsnijden. Het vlees van de botjes halen en in stukken snijden. Beide samen met de pannekoeken, de sauzen, de chutneys en de groentereepjes opdienen.

Serveertip

Bestrijk een pannekoek met saus of chutney en wikkel het vlees en vel van de eend hierin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top