Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kipcocktail

Kipcocktail

Door: schnuckie

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2005

Ingrediënten 4 personen


2 enkele kipfilet
1/2 l water
1 kippenbouillontablet
1 zoetzure appel
citroensap
2 ananasschijven
3 el mayonaise
1 el gembersiroop
2 tl kerrie
zout en peper
suiker
enkele blaadjes ijsbergsla



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw tegen de kook en laat de kip heel zachtjes gaar trekken in 20 minuten. Laat daarna afkoelen.
Snij het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes (besprenkel de appelstukjes met citroensap tegen verkleuren) en de 2 ananasschijven in stukjes. Doe het mengsel in een kom.
Roer kerrie en gembersiroop door de mayonaise. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartier staan.
Bekleed 4 schaaltjes met blaadjes sla en schep er de kipcocktail op.
Geef er eventueel geroosterd brood of toast en boter bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top