Ossenstaartsoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-02-2005

Heldere ossenstaartsoep wordt gemaakt van gebakken ossenstaart met allerlei groenten en dan gezeefd door een katoenen doek; de bouillon wordt voorzien van stukjes vetvrij vlees van de ossenstaart en dan geserveerd met madeira; echt heel lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
ossenstaart; boter; peper en snufje zout; uien; kruidnagels; laurierblad; gemberstukjes; lepeltje tamarinde; prei; peterselie en selderijblad (elk bosje); korianderpoeder of beter vers; winterwortel niet al te groot; ruim 2 liter water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan; een goed mes; vergiet; zeef

Voorbereiding

de wortel goed boenen en wassen, vervolgens in schuine stukken snijden van 3 centimeter; de selderij en peterselie spoelen en het water er uit slaan; van de prei de lelijke bladeren verwijderen dan met een scherp mes het niet mooie groene deel per blad rondom verwijderen; vervolgens de prei door midden snijden en spoelen, vervolgens de helften snijden in stukken van 3 centimeter die spoelen en uit laten lekken in de vergiet. In 2 uien elke 8 kruidnagels prikken; van de verse gember 2 blokjes afsnijden van 1 cm in als dobbelsteen of anders gedroogde raspen en dat bij de uien doen.
het vlees spoelen onder koud water.

Bereidingswijze

In de pan wordt boter gesmolten tothet begint te schuimen dan het schone gedepte vlees toevoegen en rondom bruin bakken. Zodra dat is gebeurd alle overige ingredienten toevoegen plus 2 liter water. Alles aan de kook brengen en ongeveer 2 tot 3 uur zachtjes laten koken. Daarna af laten koelen om vervolgens het vet er af te scheppen. Daarna wordt het vlees verwijderd; de mooie stukjes vlees worden in een kommetje gedaan. Dan wordt de rest van de bouillon gezeefd door een schone, van te voren gespoelde theedoek gezeefd. De schone bouillon wordt opnieuw verwarmd met de fijne stukjes vlees.

Serveertip

Zodra de soep heet is kan die geserveerd worden met een half borrelglaasje madeira en enventueel iets geknipte peterselie; bij de soep past stokbrood met kruidenboter of alleen brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten