Marmercake zonder suiker
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
Ingrediënten
200 gr boter *15 ml vloeibare
suikervervanger *
4 eieren *
zout *
1 theel citroenrasp *
200 gr zelfrijzend bakmeel *
1 el cacaopoeder
Benodigdheden
cakevorm 22-24 cm
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160?C. Roer de boter met de vloeibare suikervervanger zacht en klop dit tot een luchtige creme. Splits de eieren. Meng de dooiers met de citroenrasp door de boter en klop dit tot een romige, luchtige massa. Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door het botermengsel. Zeef het bakmeel boven het beslag en schep het er luchtig door. Voeg aan de helft van het beslag 1 eetl. cacaopoeder toe. Schep de 2 delen beslag in de cakevorm zodat er een gestreept, gemarmerd effect ontstaat.
Bereidingswijze
Bak de cake in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar. De cake zal bij gebruik van een suikervervanger iets compacter van structuur blijven.
Serveertip
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 4 g
vet 13 g
koolhydraten 10 g
kcal (kj) 173 (727)