Marmercake zonder suiker

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Marmercake zonder suiker

    Marmercake zonder suiker

    Marmercake zonder suiker

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr boter *
15 ml vloeibare
suikervervanger *
4 eieren *
zout *
1 theel citroenrasp *
200 gr zelfrijzend bakmeel *
1 el cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

cakevorm 22-24 cm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160?C. Roer de boter met de vloeibare suikervervanger zacht en klop dit tot een luchtige creme. Splits de eieren. Meng de dooiers met de citroenrasp door de boter en klop dit tot een romige, luchtige massa. Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door het botermengsel. Zeef het bakmeel boven het beslag en schep het er luchtig door. Voeg aan de helft van het beslag 1 eetl. cacaopoeder toe. Schep de 2 delen beslag in de cakevorm zodat er een gestreept, gemarmerd effect ontstaat.

Bereidingswijze

Bak de cake in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar. De cake zal bij gebruik van een suikervervanger iets compacter van structuur blijven.

Serveertip

Voedingswaarde per persoon:

eiwit 4 g

vet 13 g

koolhydraten 10 g

kcal (kj) 173 (727)

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonja26975 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten