1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Rijstrand met bruine rijst en feta kaas

Rijstrand met bruine rijst en feta kaas

  • , Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2005

Ingrediënten 4 personen


-250 g bruine rijst
-zout en peper
-1 el olijfolie
-2 el grove mosterd
-sap 1 citroen
-2 stengels bleekselderij (in dunne stukjes)
-100 g feta kaas (verkruimeld)
-25 g pompoenpitten
-25 g zonnebloempitten
-250 g kleine champignons (in plakjes)
-2 el gemengde tuinkruiden (koriander, munt, basilicum)


Verder heb je nodig


Een rijstrandvorm


Een schitterend vegetarisch hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-kook de rijst gaar op de gekende wijze
-klop een dressing van olie,citroensap en mosterd en schenk de dressing over de rijst en voeg de overige ingredienten toe
-breng de rijst met zout en peper op smaak

Bereidingswijze

-doe de rijst in de ingeoliede rijstrand
-druk met de bolle kant van een lepel stevig aan en laat minstens 1 uur in de koelkast afkoelen
-leg een bord op de rijstrand en draai de vorm om

Serveertip

-serveer het gerecht op kamertemperatuur en geef er een kleurige gemengde salade bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top