Sinaasappel-Honingbrood
- Nederlands, Brood
- > 120 min.
Honing verlengt de houdbaarheid van cake en brood, maar dit brood is zo lekker, dat het onwaarschijnlijk is dat u het zult willen bewaren.
Ook voor de broodbakmachine.
Ingrediënten
275 Gram bloem2,5 Theelepel bakpoeder
? Theelepel zuiveringszout
? Theelepel zout
25 Gram margarine
2,5 Dl vloeibare honing
1 Ei, losgeklopt
4 Eetlepel geraspte sinaasappelschil
1,75 Dl vers sinaasappelsap
75 Gram gehakte walnoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 Celsius. Vet een broodvorm van 13x23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Zeef de bloem, het bakpoeder zuiveringszout en zout boven een kom. Klop de margarine zacht in een grote kom.Schep er de honing goed door en schep er dan het even losgeklopte ei door. Voeg vervolgens de sinaasappelschil toe en meng goed. Schep het bloemmengsel in drie porties om en om met het sinaasappelsap door het honingmengsel. Schep er de walnoten door. Schep het beslag in de voorbereide vorm en zet circa 1 uur in de oven, of tot een ingestoken satestokje er schoon uitkomt. Laat 10 minuten staan voor u het brood op een rooster stort en verder laat afkoelen.
Serveertip
Ook voor de broodbakmachine