1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Saltimbocca
  6. Saltimbocca

Saltimbocca

Door: vifke

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-02-2005

Ingrediënten 10 personen


1,3 kg varkenslapjes;
20 plakjes seranoham ;
bloem ;
4dl witte wijn ;
1/2 l kalfsbouillon (kant en klaar);
2 bussels peterselie (fijngehakt);
1kg tagliatelle;
2 citroenen (in 10 stukken snijden) ;
500gr champignons ;
200gr sluimererwten ;
olijfolie en boter ;



Voor 10 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de varkenslapjes open en kruidt af met peper en zout, plaats hierboven de seranoham en maak rolletjes met een cocktailprikker.
Wentel de pakjes in bloem en bak ze daarna in boter en olijfolie.
Blus met witte wijn en laat nog 5 min koken, voeg ook de groenten toe. Blus met bouillon en laat nog 3 min koken, afkruiden met peper en zout. Voeg er tenslotte de fijngehakte peterselie aan toe.

Serveertip

Serveer met gekookte verse tagliatelle, extra olijfolie en een citroenstukje.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top