1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Groentenpickle uit duizenden

Groentenpickle uit duizenden

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-02-2005

Ingrediënten


4 kop water 2 eetlepels zeezout
diverse groenten zoals bloemkool, ui, koolrabi, kool en dergelijke



Zelfs jonge kinderen en oudere mensen kunnen dit goed verteren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook water met zeezout.
Laat afkoelen.

Bereidingswijze

Was de groenten en droog ze af.
Als het water koud is, worden de groenten gesneden in gelijkmatige stukken.
Stapel de groenten op elkaar in een schone glazen pot.
Druk de groenten goed aaneen en giet het zoute water erover tot de rand.
Draai het deksel erop.
Laat dit op huiskamertemperatuur 1 maand fermenteren.
Dan koel wegzetten.

Serveertip

U serveert een stukje van deze overheerlijke groentenpickle als voorgerecht of na de maaltijd.
Ook kunt u het verwerken in een salade. Uitstekend voor de darmen. Voor jonge kinderen is het aan te raden de pickle even af te spoelen in verband met het zout.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top