1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Peche melba
  5. Peche melba

Peche melba

Door: rosalek

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-02-2005

Ingrediënten 4 personen


6 perziken (eventueel uit blik)
250 g suiker
1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
sap van 1/2 citroen
2 rijpe handperen, geschild, in grote stukken
0,5 dl room
0,5 l vanilleroomijs
50 g geschaafde amandelen



Wining & Dining 4-2003

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Houd de perziken 5 seconden in kokend water. Koel ze af onder koude kraan en trek het velletje eraf. Snijd ze in tweeen.
Zet 5 dl water op met de suiker en het vanillestokje en verhit op matig vuur tot een helder siroop ontstaat. Pocheer de halve perziken 7 minuten per kant (ze blijven drijven) in de siroop. Laat ze uitlekken op een zeef tot ze helemaal koud zijn. Bewaar de siroop.
Doe de citroensap bij de siroop en kook er de peren 10 minuten in, tot ze zacht zijn. Haal ze uit de siroop en pureer ze met met de room tot een moes in de keukenmachine.
Serveer het vanille-ijs in coupes, samen met de perzik, perensaus en geschaafde amandelen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosalek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top