Paella a la petra

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-02-2005
  • Paella a la petra

    Paella a la petra

    Paella a la petra

Paella is een gerecht dat ontstaan is door de verwerking van alle resten. Deze paella heb ik gemaakt als buffetgerecht op een Spaans feestje. Het was een succes.
Vwb de opmerking bij de reacties mbt de ham en de kip. Dit is inmiddels in het recept verwerkt.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 pak risotto-rijst a 400 gram - 300 gram kipfilet - 1 1/2 kippenbouillontablet - 1 dikke plak gekookte ham 150 gram - 1 grote ui - 1/2 blik tomatenblokjes - 2 teentjes knoflook - 100 gram surimi-sticks - 1/2 dl olijfolie - 150 gram doperwten (diepvries) - 100 gram sperziebonen - 1/2 rode en 1/2 groene paprika - 2 theelepel pittige paprikapoeder - (eventueel theelepel gerookte paprikapoeder) - plukje saffraandraadjes - 250 gram gekookte mosselen - 200 gram Noorse garnalen - 1 groot wijnglas sherry
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Paellapan of wok

Bereidingswijze

In kopje met warm water saffraandraadjes weken.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Paprika`s schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Sperziebonen schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Ham in kleine reepjes snijden.
Surimisticks (imitatie-krab) in stukjes snijden.
Kipfilet in stukjes snijden.

In grote pan 3 eetlepels olijfolie verhitten.
Kip in 5 minuten gaar en bruin bakken. Zodra de kip bruin is de hamreepjes toevoegen en 1 minuut meebakken. Uit de pan scheppen.
Ui in overgebleven vet 3 minuten bakken.
Knoflook en paprika toevoegen en 1 minuut al roerend meebakken.
Rest olie toevoegen.
Rijst al omscheppend 3 minuten bakken.
Kippenbouillontabletten erboven verkruimelen.
Sherry, saffraan met weekwater, paprikapoeder, tomaat-blokjes met sap en sperziebonen toevoegen.
Goed door elkaar mengen.
0,75 liter water erbij en alles aan de kook brengen.
Na 10 minuten de doperwten toevoegen.
Eventueel nog wat water toevoegen.
Na nogmaals 10 minuten is alle vocht opgenomen en is de paella bijna klaar.
Nu de surimi toevoegen.
Grootste deel mosselen en garnalen samen met de kip en ham door de paella scheppen.
Deel van de mosselen en garnalen als garnering over de paella verdelen.

Serveertip

Heerlijke eenpansmaaltijd. Lekker met salade. Ook leuk als buffetgerecht.
Het gerookte paprikapoeder is typisch Spaans en geeft een extra smaak aan de paella. Is niet direct nodig maar een lekkere toevoeging.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Metu avatar
Metu 09-02-2010

Bedankt, de paella is goed gelukt, alhoewel de typische gele paella kleur niet gelukt is. Kleine opmerking: de ham wordt na het in reepjes snijden niet meer vermeld, en ook de kip na het eerste bakken niet meer. Ik heb ze maar even met de mosselen en garnalen meegebakken en toen erbij gedaan.

salzburg avatar
salzburg 03-08-2009

Petra, Ik heb je Paella meegenomen, volgende week hoor je van me hoe de gasten het vonden. We krijgen loge``s uit Salzburg, en dan is dit weer eens iets anders dan de Balkan/ Donau keuken. groetjes Anna

chutneyzusje avatar
chutneyzusje 20-02-2005

Hoi Petra,heb je paella meegenomen ga het zeker een keer eten,groetjes Anne-Mieke.

jocucina avatar
jocucina 16-02-2005

Petra heerlijk neem het weer mee. Groet van Joke

wooley avatar
wooley 16-02-2005

Hoi Petra, Ben gek op paella,heb 'm dus meegenomen! Groetjes Jacqueline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten