Aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven

  • Spaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven

    Aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven

    Aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven

Lekker als bijgerecht, maar ook als warm buffetgerecht.
Bij het laatste buffet wat ik maakte viel dit erg in de smaak. Het basisrecept vond ik in het boek Tapas. Ik heb het recept behoorlijk aangepast.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 citroen - 750 gram kleine aardappeltjes (voorgekookte krieltjes) - 3 teentjes knoflook - 2 eetlepels olijfolie - zout, peper - 2 eetlepels boter - 50 gram groene olijven zonder pit - 2 theelepels tijm
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 295,54 kcal
Koolhydraten 36,75 g
Eiwitten 4,17 g
Vetten 13,39 g
Benodigdheden

Ovenschotel of braadslede

Bereidingswijze

Pel de knoflook en snij deze in grove stukjes.
Pers de citroenen uit.
Schep de aardappeltjes door elkaar met de olijfolie, citroensap, olijven en knoflook.
Breng op smaak met zout, tijm en liefst zwarte peper.
Verdeel er nog wat klontjes boter over. Dat maakt de aardappeltjes nog lekkerder.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de aardappelen onder af en toe omscheppen in 45 minuten gaar en goudbruin.

Bron

Aangepast recept uit het boek TAPAS

Serveertip

Lekker met een salade en mijn Pittige-tortilla-met-courgette-en-gedroogde-tomaatjes of als buffetgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten