Aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven
- Spaans, Bijgerecht
- 30-60 min.
Lekker als bijgerecht, maar ook als warm buffetgerecht.
Bij het laatste buffet wat ik maakte viel dit erg in de smaak. Het basisrecept vond ik in het boek Tapas. Ik heb het recept behoorlijk aangepast.
Ingrediënten 4 personen
1 citroen - 750 gram kleine aardappeltjes (voorgekookte krieltjes) - 3 teentjes knoflook - 2 eetlepels olijfolie - zout, peper - 2 eetlepels boter - 50 gram groene olijven zonder pit - 2 theelepels tijmVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 295,54 kcal |
Koolhydraten | 36,75 g |
Eiwitten | 4,17 g |
Vetten | 13,39 g |
Benodigdheden
Ovenschotel of braadslede
Bereidingswijze
Pel de knoflook en snij deze in grove stukjes.
Pers de citroenen uit.
Schep de aardappeltjes door elkaar met de olijfolie, citroensap, olijven en knoflook.
Breng op smaak met zout, tijm en liefst zwarte peper.
Verdeel er nog wat klontjes boter over. Dat maakt de aardappeltjes nog lekkerder.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de aardappelen onder af en toe omscheppen in 45 minuten gaar en goudbruin.
Bron
Aangepast recept uit het boek TAPAS
Serveertip
Lekker met een salade en mijn Pittige-tortilla-met-courgette-en-gedroogde-tomaatjes of als buffetgerecht.