1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven

Aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven

Door: pwiggers

  • Spaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-02-2005

Ingrediënten 4 personen


1 citroen - 750 gram kleine aardappeltjes (voorgekookte krieltjes) - 3 teentjes knoflook - 2 eetlepels olijfolie - zout, peper - 2 eetlepels boter - 50 gram groene olijven zonder pit - 2 theelepels tijm


Verder heb je nodig


Ovenschotel of braadslede

Aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven
Aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven

Lekker als bijgerecht, maar ook als warm buffetgerecht.
Bij het laatste buffet wat ik maakte viel dit erg in de smaak. Het basisrecept vond ik in het boek Tapas. Ik heb het recept behoorlijk aangepast.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de knoflook en snij deze in grove stukjes.
Pers de citroenen uit.
Schep de aardappeltjes door elkaar met de olijfolie, citroensap, olijven en knoflook.
Breng op smaak met zout, tijm en liefst zwarte peper.
Verdeel er nog wat klontjes boter over. Dat maakt de aardappeltjes nog lekkerder.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de aardappelen onder af en toe omscheppen in 45 minuten gaar en goudbruin.

Serveertip

Lekker met een salade en mijn Pittige-tortilla-met-courgette-en-gedroogde-tomaatjes of als buffetgerecht.

Bron

Aangepast recept uit het boek TAPAS



Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top