1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Locro (Mexicaanse aardappelsoep)

Locro (Mexicaanse aardappelsoep)

  • Mexicaans, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-02-2005

Ingrediënten 4 personen


? 25 gr. boter
? 2 fijngesneden uien
? 2 teentjes knoflook (fijn geperst)
? 1 Spaanse peper
? 500 gr. aardappels (in kleine blokjes)
? ? l. runderbouillon
? ? l. melk
? 100 gr. gekookte doperwten
? 2 eieren
? 75 gr. roomkwark
? zout/peper



Zelfs lekker op warme dagen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de uien, knoflook en Spaanse peper in de boter. Voeg de blokjes aardappel, de bouillon en de melk toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het, met het deksel op de pan, koken tot de aardappels gaar zijn. Doe er dan de erwten bij en laat nog 5 minuten doorkoken.
Klop de eieren los samen met de kwark. Neem de pan van het vuur, roer er het ei- kwarkmengsel door en maak op smaak met zout en peper.

Serveertip

Serveer met grof bruin brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger111


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger111
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top