Shepard?s Pie

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-02-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram gaar, mager, geroosterd lamsvlees

25 gram lamsvet of boter

2 middelgrote uien (in dunne ringen)

40 gram tarwebloem

1/2 tl droge mosterd

6 dl kippenbouillon

1/4 kop verse, fijngehakte munt

1/4 kop verse, fijngehakte peterselie

1/2 tl gemalen peper

zout naar smaak

2 el worcestersaus

Voor de aardappellaag:

4 grote kruimige aardappels (gekookt en gepureerd)

60-80 ml. warme melk

30 gram boter

zout naar smaak

peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vet een grote ovenschaal in met gesmolten boter of olie.

Snijd het vet van het vlees en snijd het vlees in kleine blokjes of maak er gehakt van.

Verhit vet of boter in een grote steelpan.

Voeg de uienringen toe en bak ze goudbruin.

Voeg bloem en mosterd toe.

Voeg geleidelijk bouillon toe en roer het mengsel glad.

Breng het mengsel aan de kook. Temper het vuur en laat het 3 minuten sudderen.

Roer er vlees, munt, peterselie, peper, zout en saus door. Haal de pan van het vuur en schep alles in de ovenschaal.

Meng de aardappelen, melk, boter, zout en peper.

Roer de puree glad en romig.

Verdeel de puree over het vlees en bewerk de bovenkant met een vork.

Laat de ovenschotel 40-45 minuten bakken tot de schotel door en door warm is en de aardappels goudbruin zijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten