1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Bloemkool
  6. Gegratineerde bloemkool met paprika's en geitenk

Gegratineerde bloemkool met paprika's en geitenk

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-02-2005

Ingrediënten


1 middelgrote bloemkool/3 geroosterde paprika's uit pot/1 plak Bettine Blanc geitenkaas van ca.150 gr./1 potje creme fraiche/eventueel geschaafde amandelen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180-200 graden C.
Verdeel de bloemkool in grote roosjes en blancheer deze ca. 6 minuten in kokend water met wat zout tot ze middelrauw tot beetgaar zijn. Ze mogen beslist niet te zacht zijn. Spoel ze onder koud stromend water af en laat zeer goed uitlekken.
Roer de geitenkaas met de creme fraiche tot een luchtige saus (voeg eventueel enkele eetlepels melk toe zodat de saus dik vloeibaar wordt. Verwijder van de paprika's de pitjes en snijd ze in stukjes. Roer de parikastukjes door de bloemkoolroosjes. Doe alles in een ovenvaste schaal en giet er de geitenkaassaus over.

Bereidingswijze

Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat het gerecht door en door warm en goudbruin worden. Strooi er eventueel geroosterde (in koekepan)geschaafde amandelen over en dien op.

Serveertip

Lekker met gekookte krielaardappeltjes.
Voorde liefhebbers van vlees kun je er uitgebakken blokjes bacon of rookspek over strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top