1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Pasta met zalm en peultjes

Pasta met zalm en peultjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2005
Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


300 gram tagliatelle, 500 gram peultjes, 4 zalmfilets van 150 gram elk, 2 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, 1 dl. droge witte wijn, 2 eetlepels gembersiroop, 0,5 eetlepel sambal, 3 eetlepels ketjap, 1 geraspte wortel, 1 eidooier, 1 eetlepel peterselie.


Bereidingswijze

Kook de peultjes in 6 minuten beetgaar. Kook de pasta beetgaar. Bestrooi de zalm met zout en bak ze aan elke kant 1-2 minuten in de hete olie. Neem de vis uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de fijngesneden knoflook 3 minuten. Schenk de wijn en de gembersiroop erbij. Voeg ook de sambal, ketjap en wortel toe en laat de saus 4 minuten zacht koken. Klop de dooier los, roer er 2 eetlepels saus bij en schenk het dooiermengsel bij de saus. Laat de saus nu niet meer koken! Breng op smaak met zout, peper en wat peterselie. Schep pasta op het bord, druppel er wat saus over, leg de peultjes daarop en daarop de zalm. Druppel daar ook wat saus over. Knip er nog wat peterselie boven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top