1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. aardbeienbavarois

aardbeienbavarois

Door: stephanie_25

  • Belgisch, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-02-2005

Ingrediënten


500 gr aardbeien
250 ml room
250 gr magere platte kaas
250 gr suiker
sap van een citroen
8 gelatineblaadjes



Romig en licht, heerlijk in de zomer

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gelatine weken in koud water
aarbeien fijn mixen

Bereidingswijze

Neem wat sap van de aardbeien en los hierin de suiker op.
Meng de rest van de aarbeien met de platte kaas.
klop de room stijf.
Meng de suikersiroop met het aarbeienmengsel.
Voeg voorzichtjes de stijfgeklopte room toe.
Knijp tenslotte de gelatineblaadjes goed uit en los op in warm citroensap.
Vlug onder de bavarois mengen om klonters te voorkomen.
Doe in de gewenst vorm en laat een nacht in de koelkast rusten

Serveertip

Lekker met verse slagroom.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stephanie_25
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top