Brabants worstenbroodje
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Traditioneel Brabants worstenbroodje
Ingrediënten 6 personen
250 g mix voor witbrood, 15 g boter of margarine, 200-250 g gehakt (rund, kalfs of varken), 2 eieren, 2-3 el droog broodkruim, zout en peper, snufje gemalen kruidnagel, snufje gemalen nootmuskaatBenodigdheden
oven, bakplaat, plasticfolie, kom, deegroller, kwastjeVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Brooddeeg volgens gebruiksaanwijzing bereiden en laten rijzen.
Gehakt mengen met ei, broodkruim en kruiden.
Bereidingswijze
Maak het brooddeeg volgens de gebruiksaanwijzing met de boter en 1,5 dl water;
Laat het deeg volgens de gebruiksaanwijzing circa 10 minuten rijzen in een met plasticfolie afgedekte kom;
Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en verdeel het in 6 stukken;
Rol elk stuk uit tot een rechthoek van circa 12 x 16 cm;
Meng het gehakt met 1 ei, broodkruim, zout, peper, kruidnagel en nootmuskaat;
Vorm van het gehaktmengsel 6 dunne worstjes;
Bestrijk de randen van de deegplakjes met water en rol elk worstje gehakt in een plakje deeg;
Druk de naden van het deeg goed vast;
Leg de broodjes op een ingevette bakplaat met de naad naar beneden en laat ze, afgedekt met een doek, nog 15-30 minuten narijzen;
Klop 1 ei los met 1 el water en bestrijk de broodjes hiermee;
Bak de broodjes in circa 25 minuten gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden.
Serveertip
Lekker warm serveren op een grote schaal met veel gezelligheid!!!