1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Room-ijs

Room-ijs

Door: ghislaine1941

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-02-2005

Ingrediënten


1035 gram gepasteuriseerde melk
600 gram ongezoete slagroom 35%
75 gram magere melkpoeder
280 gram fijne suiker
80 gram glucose
175 gram gepasteuriseerde eidooier
85 gram gepateuriseerd heel ei
Parfait
300 gram geapateuriseerde eidooier
250 gram fijne suiker
250 gram water
20 gram glucose
50 gram Cointreau
30 gram Dohler Langarone
1000 gram opgeslage, ongezoete slagroom



Ontdek meer:

Voorbereiding

Roomijs:
Eidooier, ei en suiker samen loskloppen. Een klein deel van de melk toevoegen to een mooie homogene massa. Slagroom met de resterende melk verhitten tot 70? C en de glucose toevoegen. 5 minuten op 80? C houden. Afkoelen to 65? C en de losgeklopte eidooier/eieren toevoegen. Houd de temperatuur, al roerend, 10 min. tussen 65? C en 80? C. Hierna direct terugkoelen tot 4? C en laten rijpen. Na het rijpen afdraaien in ijsmachine.

Parfait:
Water, suiker en glucose koken tot 120? C. Giet de suikerstroop al kloppend op de eidooiers. Klop tot het mengsel koud is en spatel de slagroom en likeur er door.

Bereidingswijze

Afwerking: Strijk m.b.v. sjablonen de kar en wielen met couverture. Mouleer de vorm voor het paard met dezelfde couverture en vul deze na het uitharden met de parfait. Spuit de wagen af met het chocoladepistool en vul deze met de bolletjes ijs en chocoladedecor.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top