1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Sinaasappelroomijs

Sinaasappelroomijs

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-02-2005

Ingrediënten


1 handsinaasappel/ 2 limoenen/ 175 gram poedersuiker/ 600 ml. slagroom


Verder heb je nodig


Eventueel een cakevorm


De naam van dit ijs doet geen recht aan de verrukkelijke smaak, dus maak het eens en geniet!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp de schil van de sinaasappel en een limoen, pers alle vruchten uit en voeg de suiker toe. Roer(mix) tot de suiker is opgelost en voeg de slagroom toe. Mix tot er zachte pieken ontstaan zoals bij geklopte slagroom en schep het mengsel in een lage afsluitbare diepvriesdoos (inh. ca. 2 liter) of in de cakevorm die bekleed is met plastic huishoudfolie zodanig dat de folie later over de gevulde vorm heengevouwen kan worden.
Zet die 3 tot 5 uur in de vriezer.
Haal het ijs 15 tot 20 minuten voor je het gaat eten uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.

Serveertip

Je kunt plakken snijden van het ijs en serveren met bijv. druiven, aardbeien en passievrucht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top