1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Saus
  5. Valentijns pasta met roze saus

Valentijns pasta met roze saus

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-02-2005

Ingrediënten 2 personen


250 gram rundergehakt, peper zout en paprikapoeder, boter om in te bakken,1 teentje knoflook geperst, 1 tomaat, 1 rode paprika, 1 zakje roomsaus om zelf aan te maken, 1 miniblikje tomatenpuree, 300 gram rode en blanke hartjespasta (tijdelijk te koop bij de HEMA), 2 el olijfolie, 100 gram pittige geraspte kaas


Verder heb je nodig


Bakpan, pastapan


Pastaatje met een romantisch tintje. Voor Valentijnsdag maar natuurlijk ook als je je lover wil verwennen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt de tommaat en de paprika in heel kleine blokjes. Maak alvast de roomsaus klaar volgens de verpakking en roer daar de tomatenpuree uit het blikje doorheen, de saus heeft nu een roze kleur. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar in de pastapan. Roer na het afgieten twee eetlepels olijfolie erdoorheen.

Bereidingswijze

Verhit boter in de pan en bak het gehakt rul op hoog vuur, bak de teen knoflook mee en breng pittig op smaak met de zout, peper en paprikapoeder. Voeg de tomaat en paprika toe en bak deze nog 3 minuten mee. Voeg dan de room-tomatensaus toe en laat dit nog enkele minuutjes sudderen en goed binden.

Serveertip

Seveer de pasta met een bergje saus erboven op en strooi er direct voor opdienen een plukje kaas overheen. Een glaasje rose maakt het helemaal af natuurlijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lreijnen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lreijnen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top