1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf bourguignon
  6. Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-02-2005

Ingrediënten 6 personen


900 gr. riblappen (of runderlappen)/25 gr. boter/half duobakje magere spekreepjes/1 runderschenkel met been/2 uien(fijngesnipperd)/halve fles volle rode wijn/1 winterpeen(in kleine blokjes)/ 2 eetlepels bloem/1 pot vleesfond (380 ml)/1 potje zilveruitjes/2 laurierblaadjes/2 takjes rozemarijn/5 takjes tijm/1 teentje knoflook, gepeld en geplet/1-2 gedroogde chilipepertjes/2 bakjes grotchampignons (a 175 gr., schoongeveegd)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

(max 1 dag tevoren): runderlappen in dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter smelten en spekjes krokant bakken. Spekjes met schuimspaan uit pan nemen en in bakvet dobbelstenen rundvlees rondom bruin bakken. Vlees uit pan nemen en in zelfde bakvet ui en winterpeen zachtjes bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en fond toevoegen en aan de kook brengen. Zilveruitjes in vergiet afspoelen met water.
Vleesblokjes, spekjes en runderschenkel in pan (terug)doen. Zilveruitjes erdoor scheppen. Laurier, takjes rozemarijn en tijm met knoflook in pan doen en chilipepertjes erboven verkruimelen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 2,5 uur laten sudderen. Laatste halfuur champignons meestoven. Af en toe omscheppen. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Stoofpot eventueel opnieuw verwarmen. Knoflook, laurier en kruidentakjes verwijderen. Schenkel uit pan nemen, vlees dat eraan zit in kleine blokjes snijden en terugdoen in pan.

Serveertip

Krielaardappeltjes erbij serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top