Zoetwaterkreeftjes met Riesling

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-02-2005

Nog op zoek naar een speciaal gerechtje voor Valentijn?


een mooi en erg makkelijk te bereiden voorgerecht voor een feestelijk etentje.
De Luxemburgse meesterkok Aloyse Kloos koos voor twee van de populairste producten uit de rijke gastronomie van het Groothertogdom: rivierkreeftjes en Rieslingwijn. Dank zij de rijke bouillon waarin de rivierkreeftjes gekookt worden, krijgen ze veel extra aroma's. En de romige saus is subliem...
- voor 4 personen -Voorbereiding: 15 minuten
-Bereiding: 15 minuten -

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
24 rivierkreeftjes
2 tomaten
30 g sjalotjes
20 g ui
2 knoflookteentjes
1 eetlepel gehakte dragon
1 eetlepel geplette peperkorrels
1/2 bosje wilde peterselie
1/2 bosje peterselie fijngesneden
2 dl Riesling
1 dl room
80 g boter
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

1. De sjalotjes en de ui fijnsnipperen. De tomaten pellen, fijnsnijden en met de fijngesneden dragon mengen. Het knoflook pellen en fijnhakken.

Bereidingswijze

2. De ui even laten zweten in boter, het tomatenmengsel en de sjalotten toevoegen en laten stoven tot het vocht van de tomaten is verdampt. Kruiden met peper, zout en geplette peperkorrels (en eventueel een snuifje tijm en enkele venkelzaadjes). De wijn toevoegen en even laten sudderen.

3. De rivierkreeftjes van het bittere darmkanaal ontdoen via het staarteinde, bij het groentenstoofsel voegen, onder deksel 3 minuten stoven, uithalen en de staarten pellen.

4. De room aan het stoofsel toevoegen en even inkoken, de boter eronder kloppen, de wilde peterselie (de blaadjes) toevoegen, de rivierkreeftjes terug in de saus doen en even opwarmen.

Serveertip

5. De rivierkreeftjes op de rand van een groot diep serveerbord schikken. De saus in de holte van het bord gieten en alles royaal bestrooien met fijngesneden peterselie.
Meteen opdienen en serveren met stokbrood.

Laatste reacties

wooley avatar
wooley 20-02-2005

Ziet er geweldig uit!En lijkt me zalig.. Dus gauw meegenomen.Groetjes Jacqueline

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 14-02-2005

Mmmmmmmmmmmm!Het water stroomt me al uit de mond!Met beekjes!Ziet er lekker uit! Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten