Spitskoolsalade met abrikozen en amandelen

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g gedroogde abrikozen, ca. 600 g spitskool, 100 g blanke amandelen of ongezouten cashew- of walnoten, 1 eetlepel olijfolie, zout of gemalen zeezout, 1 appel liefst met rode schil, 1 kleine prei, 1 sinaasappel.Voor de dressing: 1 bekertje (125 ml) zure room, 1 dl yoghurt, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels kerriepoeder, 2 eetlepels medium sherry, versgemalen peper, zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 476,41 kcal
Koolhydraten 43,23 g
Eiwitten 15,52 g
Vetten 22,64 g

Voorbereiding

Wel de abrikozen minimaal 15 minuten in lauw water. Verwijder de stronk van de spitskool en schaaf of snijd de kool in smalle reepjes. Giet er kokend water over en spoel meteen na met koud water. Laat de kool goed uitlekken. Rooster de amandelen goudbruin in de olijfolie en strooi er zout of zeezout over. Cashew- en walnoten hoeven niet geroosterd te worden. Snijd de gewassen appel met schil in smalle partjes of reepjes. Verdeel de prei in ragfijne ringetjes en de sinaasappel in partjes. Meng de ingredienten voor de dressing.

Bereidingswijze

Meng de spitskool met de abrikozen, amandelen of noten, appel, prei en schep de dressing er luchtig door. Serveer de salade gegarneerd met sinaasappel in coupes of kommen.

Serveertip

  • Lekker met geroosterd bruinbrood of notenbrood.
  • Voeg eens 25 g blanke rozijnen toe.
  • In plaats van sherry kan appelsap worden gebruikt.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jacoba_b avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten