Spitskoolsalade met abrikozen en amandelen
- Vegetarisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
150 g gedroogde abrikozen, ca. 600 g spitskool, 100 g blanke amandelen of ongezouten cashew- of walnoten, 1 eetlepel olijfolie, zout of gemalen zeezout, 1 appel liefst met rode schil, 1 kleine prei, 1 sinaasappel.Voor de dressing: 1 bekertje (125 ml) zure room, 1 dl yoghurt, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels kerriepoeder, 2 eetlepels medium sherry, versgemalen peper, zout.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 476,41 kcal |
Koolhydraten | 43,23 g |
Eiwitten | 15,52 g |
Vetten | 22,64 g |
Voorbereiding
Wel de abrikozen minimaal 15 minuten in lauw water. Verwijder de stronk van de spitskool en schaaf of snijd de kool in smalle reepjes. Giet er kokend water over en spoel meteen na met koud water. Laat de kool goed uitlekken. Rooster de amandelen goudbruin in de olijfolie en strooi er zout of zeezout over. Cashew- en walnoten hoeven niet geroosterd te worden. Snijd de gewassen appel met schil in smalle partjes of reepjes. Verdeel de prei in ragfijne ringetjes en de sinaasappel in partjes. Meng de ingredienten voor de dressing.
Bereidingswijze
Meng de spitskool met de abrikozen, amandelen of noten, appel, prei en schep de dressing er luchtig door. Serveer de salade gegarneerd met sinaasappel in coupes of kommen.
Serveertip
- Lekker met geroosterd bruinbrood of notenbrood.
- Voeg eens 25 g blanke rozijnen toe.
- In plaats van sherry kan appelsap worden gebruikt.