Bruschetta met geitenkaas en honing

  • Frans, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 13-02-2005

Lekker als voorgerecht maar ook zeer geschikt als warme lunch. Indien je de pain de campagne vervangt door stokbrood, is het ook erg lekker als borrelhapje. Je ziet het, erg veelzijdig dus en ook nog eens in tien minuten klaar!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g zachte geitenkaas; 4 sneden pain de campagne; 3 el peterselie; 3 el basilicum; 3 el munt; 1 teen knoflook; versgemalen zou en peper; 0,5 dl olijfolie; 2 el vloeibare honing
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Bereidingswijze

Snijd de geitenkaas in 4 plakken en leg ze op het brood. Snijd de kruiden fijn, hk de knoflook en roer beide door de olijfolie (je hebt nu een soort zelfgemaakte pesto). Voeg peper en zout naar smaak toe. Zet de kaasbroodjes 4 minuten in de oven. Giet er uit de oven een lepel pesto over en verdeel de honing erover. Serveer meteen.

Serveertip

Recept uit Margriet.

Laatste reacties

sjoekke avatar
sjoekke 20-04-2010

Ik heb je receptje favo gezet want het lijkt me een heerlijk hapje,bedankt en grtj Lydie

jessic avatar
jessic 19-04-2010

Mmmm...bedankt voor dit lekkere recept!

mjmak avatar
mjmak 11-12-2009

heerlijk; heb hem nu al een paar keer als borrelhapje gemaakt. De munt laat ik eruit, en ik doe er wat pijnboompitjes over. Groot succes ;-) Dank

helga63 avatar
helga63 13-07-2009

Ziet er goed uit. Ga dit zeker proberen. Groetjes, Helga

mariellemarcel avatar
mariellemarcel 19-11-2008

Deze komt bij mijn favo``s. Maak er een mooi voorgerecht van. Dit recept is een deel van een trio met wat carpaccio en zalm. Heerlijk, makkeleijk en heel luxe.

anna_c_l avatar
anna_c_l 20-02-2005

Heerlijk, bedankt. Een grote geitenkaasfan Anna

nero7288 avatar
nero7288 15-02-2005

Een heel klein beetje cayenne peper maakt het geheel zoet/pittig af.

hesychia7 avatar
hesychia7 14-02-2005

Deze ook meegenomen. Snel en gemakkelijk denk ik.

mi49 avatar
mi49 13-02-2005

Hallo Paulien, Lijkt me inderdaad heerlijk, en zo makkelijk en snel om te maken, neem het mee, hartelijk bedankt, groetjes Milla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten