1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Gemarineerde olijven

Gemarineerde olijven

Door: jacoba_b

  • , Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-02-2005

Ingrediënten 4 personen


250 g olijven naturel, 2 tot 3 teentjes knoflook, 2 takjes verse tijm, versgemalen peper, 3 eetlepels olijfolie.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de olijven in een zeef of vergiet af onder de koude kraan, laat ze uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier. Doe ze in een kom. Snijd de gepelde knoflook in plakjes. Trek de tijmblaadjes van de steeltjes.

Bereidingswijze

Doe knoflook en tijm bij de olijven in een kom en maal er wat peper over. Schep goed door, giet de olie erbij en schep nogmaals om. Laat een paar uur intrekken en schep in die tijd af en toe om.

Serveertip

De olijven kunnen in een glazen pot met schroefdeksel in de koelkast circa 1 week worden bewaard. Laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top