1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Fruitpannenkoekjes

Fruitpannenkoekjes

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2005

Ingrediënten 4 personen


Voor de pannenkoeken
2 eieren
3/4 kop melk
1/2 kop Zelfrijzende bloem
1/2 koffielepel zout
boter om te bakken

Voor de kiwisaus
4 groene kiwi's, gepeld en in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels pulp van passievruchten
1 eetlepel vloeibare honing
1 kop gemengde verse vruchten (aardbeien, ananas, banaan?) in schijfjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een glad pannenkoekenbeslag. De consistentie moet lijken op die van dunne room. Voeg wat extra melk toe, als dit niet het geval is.

Bereidingswijze

Verhit een nootje boter in een antikleefpan. Giet twee a drie eetlepels beslag in de pan. Houd de pan schuin, zodat het deeg heel de bodem bedekt. Bak tot het deeg in het midden niet meer vochtig is. Draai de pannenkoek om en bak de andere zijde. Werk zo verder tot al het deeg op is. Stapel de pannenkoeken op een serveerbord. Meng de verse vruchten en de passievruchtenpulp in een kom. Lepel deze saus over de stapel pannenkoeken.

Serveertip

Bestuif de pannenkoeken met een paar eetlepels bloemsuiker.Dranktip:

Een Tongerlo Dubbel Bruin Abdijbier 6?.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top