Dit is voor ong. 32 stuks
-1 kg bloem
-500 ml lauwe melk
-60 gr gedroogde gist (als je verse gist pakt, het dubbele)
-80 gr bastard suiker
-125 gr boter
-2 eitjes
-zout naar believen
Mixer
schone handen
broodplank
frituurpan
Zelf samengesteld recept en ik moet toegeven ongelooflijk lekker! Ook goed voor berliner bollen!
Maak de melk lauwwarm. Meng de suiker, gist en een paar eetlepels lauwe melk doorelkaar tot een papje en laat een minuut of 10 staan.
Zeef de bloem in een kom en maak er een kuil in. Zout langs het randje van de bloem doen. Smelt de boter en doe dit in het kuiltje samen met de rest van de lauwe melk. Klop de eitjes los en doe dit ook in het kuiltje.
Gistmengsel erbij doen en heel goed kneden........zeker 10 minuten. Een uur laten rijzen en daarna bolletjes deeg van ong 50-60gr maken. Strikken maken (lange worsten rollen en hier een strik van maken)of grotere bollen maken voor berliner bollen en nog zeker 20 min laten rijzen.
Bakken in half olie en half vet.
Mengsel maken van kaneel en bastardsuiker en hier de strikken of bollen in rollen. Bollen vullen met lekkere jam!
Smakelijk!!
Warm zijn ze het allerlekkerst
louis8 30-12-2008
Dankje toverheksje voor het recept, zal het morgen (31 december) mede als vervanger voor oliebollen eens proberen lijkt mij heerlijk.
Groetjess
Louis.
wooley 22-05-2005
Ik heb 'm ook meegenomen,lekker nonnevotten!!
Groetjes Jacqueline
grimmigbeertje 16-05-2005
hoi toverheksje nu heb ik in de gaten wie je bent ik heb je recept meegenomen groetjes lucy
varkensoortje 12-02-2005
hoi toverheksje,
Ik heb je recept bij mijn favo's gezet.Omdat we ze samen gemaakt hebben weet ik dus ook dat ze overheerlijk zijn.
heel veel groetjes annelies