1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. nonnevotten

nonnevotten

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2005

Ingrediënten


Dit is voor ong. 32 stuks
-1 kg bloem
-500 ml lauwe melk
-60 gr gedroogde gist (als je verse gist pakt, het dubbele)
-80 gr bastard suiker
-125 gr boter
-2 eitjes
-zout naar believen


Verder heb je nodig


Mixer
schone handen
broodplank
frituurpan


Zelf samengesteld recept en ik moet toegeven ongelooflijk lekker! Ook goed voor berliner bollen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de melk lauwwarm. Meng de suiker, gist en een paar eetlepels lauwe melk doorelkaar tot een papje en laat een minuut of 10 staan.
Zeef de bloem in een kom en maak er een kuil in. Zout langs het randje van de bloem doen. Smelt de boter en doe dit in het kuiltje samen met de rest van de lauwe melk. Klop de eitjes los en doe dit ook in het kuiltje.
Gistmengsel erbij doen en heel goed kneden........zeker 10 minuten. Een uur laten rijzen en daarna bolletjes deeg van ong 50-60gr maken. Strikken maken (lange worsten rollen en hier een strik van maken)of grotere bollen maken voor berliner bollen en nog zeker 20 min laten rijzen.
Bakken in half olie en half vet.
Mengsel maken van kaneel en bastardsuiker en hier de strikken of bollen in rollen. Bollen vullen met lekkere jam!

Smakelijk!!

Serveertip

Warm zijn ze het allerlekkerst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toverheksje


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toverheksje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top