Appeltaart

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2005
  • Appeltaart

    Appeltaart

    Appeltaart

  • Appeltaart

    Appeltaart

    Appeltaart

  • Appeltaart

    Appeltaart

    Appeltaart

  • Appeltaart

    Appeltaart

    Appeltaart

  • Appeltaart

    Appeltaart

    Appeltaart

  • Appeltaart

    Appeltaart

    Appeltaart

Appeltaart a la Dudok die in Rotterdam wereldberoemd is.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
I Bodem;
300 gram bloem,
200 gr boter,
150 gram basterdsuiker,
halve theelepel zout
II Vulling;
anderhalve kilo jonagold in dikke brokken/schijven,
klein potje appelcompote,
flinke eetlepel kaneel,
twee kopjes rozijnen of boerenjongens. Eventueel een beetje suiker.
III Kruimeldeeg;
90 gr bloem,
40 gr bruine basterdsuiker,
1 zakje vanillesuiker,
40 gr boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 26 cm

Bereidingswijze

I Voeg alle ingredienten samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel en ingepakt rusten. Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm.
II verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even ( Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft) Voeg een beetje water toe zodat de appels niet aanbakken. Meng de appels met de compote,de kaneel en rozijnen/boerenjongens en eventueel de suiker. Doe dit over in de vorm en druk het goed aan.
III Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg, voeg daarna de bastersuiker toe en meng dit goed maar kneed dit niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart.

Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tako avatar
tako 09-02-2021

Dit ga ik voor mijn verjaardag maken morge, klinkt heerlijk. Ik zie dat er ook een foto tussen staat van een stoofschotel met champignons, misschien moet die nog verwijderd worden :-)

LilModeBo avatar
LilModeBo 15-02-2020

Toprecept, klopt volledig met wat ik me had voorgesteld. Aanrader!

Jpbhaan avatar
Jpbhaan 26-08-2017

Vandaag ga ik deze taart voor de tweede keer bakken. Heerlijk. Lekkerste recept wat ik tot nu toe ken.

finegourmet avatar
finegourmet 28-01-2016

Heerlijke taart. Geen suiker toegevoegd in de vulling en voor de bodem ook 25 gram minder omdat ik niet meer had

jacqueline8972 avatar
jacqueline8972 17-01-2016

Heb deze taart al regelmatig gemaakt. Echt een super recept! Zelfs als we niks te vieren hebben bak ik hem wel eens alleen al omdat het zo onwiis lekker is!

blauwkamp avatar
blauwkamp 19-02-2015

Super, niets meer aan veranderen. Alleen maar complimenten gehad. Zalig!!

Nelly5744 avatar
Nelly5744 03-02-2015

Precies gedaan zoals aangegeven. Heerlijk!

detsme avatar
detsme 09-01-2015

Dank je wel Ledne. Ik heb het geprobeerd met 50 gr minder boter en dat is inderdaad beter. Meteen bijgewerkt in het recept. top !

moniquek1 avatar
moniquek1 23-10-2013

Dank je voor dit heerlijke recept ,heb hem gisteren gemaakt .ook de buren die ik een stuk had gegeven voor hun hulp vonden hem erg lekker. alleen de bodem was bij mijn niet zo stevig. groetjes monique

AHerik avatar
AHerik 13-09-2013

Dank je voor het delen van dit recept. Ik ben gek op Dudok appeltaart en al een poos op zoek naar een recept om deze heerlijke appeltaart zelf te kunnen maken. Deze ziet er heerlijk uit en wordt de volgende appeltaart die ik ga bakken. Ben benieuwd of hij de echte Dudok kan evenaren ;-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten