Javaans stoofvlees met sajoer en rijst

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

vroeger deden de huisvrouwen vlees braden voor 2 dagen. Dit kan nog steeds,morgen weer verrassend anders met hetzelfde vlees
als basis(voor morgen jachtschotel met pruimen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Vlees: ongeveer 1 kg hacheevlees, bloem, 1 ui, 50 gram boter, 2 pakjes boemboe smoorvlees(conimex), 1/2 liter runderbouillon van tablet.
Voor de groente: 300 gr. dun gesneden worteltjes, 2 uien, 300 gr. voorgesneden groene kool, 150 gr. kleingesneden paprika, 1 bakje boemboe sajoer tampoer(conimex)
rijst
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Dep het vlees droog en bestuif het met bloem. Snipper de ui. Verhit de boter en bak hierin in delen het vlees bruin. Daarna de uien erbij en de boemboe en roerbak dit 2 min. Roer de bouillon erbij en breng het aan de kook. Stoof het vlees in 3 uur gaar.Laat de saus al roerend indikken.
Gebruik de helft van het vlees vandaag en de andere helft morgen (jachtschotel met pruimen)

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar.Verhit in een wok wat olie en roerbak de groenten 2 min. Voeg 2 dl water en de boemboe erbij en breng het al roerend aan de kook. Draai het gas laag en laat het 5 min zachtjes doorkoken
Serveer het stoofvlees met rijst en de groenten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marjonlin avatar
marjonlin

Doorsturen

Home Recepten